آیا وزارت راه و شهرسازی سایه محرومیت را از سر ۱۰۰ هزار حاشیهنشین شهر یاسوج برمیدارد؟
شهر یاسوج به عنوان پایتخت طبیعت ایران یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای کشور بوده تا جایی که 100 هزار نفر در روستاهای حاشیه این شهر زندگی میکنند و روز به روز بر جمعیت این مناطق افزوده میشود تا جایی که یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی گریبانگیر کهگیلویه و بویراحمد همین بحث افزایش حاشیه نشینی در این شهر است.
کهگیلویه و بویراحمد که روزگاری بیش از 90 درصد جمعیت آن روستایی و عشایری بودند هم اکنون نسبت آن به 52 درصد شهری و 48 درصد روستایی رسیده و این کاهش جمعیت روستایی سیر سعودی به خود دارد.
از دو هزار و 224 روستای این استان هم اکنون بیش از 700 روستا خالی از سکنه شدهاند که بررسیها نشان میدهد دلیل این کاهش جمعیت روستایی فرار از بیکاری و نبود زیرساختهای مناسب از جمله ارتباطی درست و حسابی، امکانات بهداشتی و آموزشی، شبکه آب شرب، نبود آنتن دهی شبکه تلویزیون و همراه اول بوده است.
این کاهش جمعیت روستایی و مهاجرت به سمت شهرها از جمله یاسوج دستاوردی جز حاشیه نشینی و ایجاد مشکلات فراوان و نگرانی از آسیبهای اجتماعی نداشته است تا جایی که به دلیل بی توجهی مسئولان بنیاد مسکن شاهد اجرای طرحهای هادی در حاشیه شهر یاسوج بدون در نظر گرفتن قوانین لازم از جمله پیش بینی فضای سبز و آموزشی هستیم.
بحث الحاق روستاهای حریم به شهر یاسوج برای نخستین بار در آبانماه سال 95 در کارگروه زیربنایی مصوب شد و تیرماه 96 در شورای برنامه ریزی مطرح شد و 29 خرداد 97 مجدد در شورای برنامه ریزی مطرح و بعد از ارائه نظرات و پیشنهادهای مشاور و مسئولان و متولیان امر این مهم تصویب شد، که برای سیر مراحل بعدی به مرکز کشور ارسال شد ولی هنوز خبری از ابلاغ برای اجرا نیست و روی میز شورای عالی شهرسازی خاک میخورد.
نستهن مقدم شهردار یاسوج، گفت: در دیدار با معاون شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و طرح الحاق شهر مادوان و روستاهای مجاور شهر یاسوج به مرکز استان بررسی شد و با توجه به اینکه کلیات این طرح در شورای برنامهریزی و توسعه استان تصویب شدهاست، منتظر تصمیم شورای عالی شهرسازی و معماری کشور هستیم.
وی افزود: شهرداری یاسوج هماکنون به جمعیتی حدود 60 درصد بالاتر از جمعیت کنونی شهر یاسوج خدمات ارائه میدهد این در حالی است که حتی سرانههای وزارت کشور را به لحاظ بودجهریزی دریافت نمیکنیم.
وی گفت: یکی دیگر از موضوعات مهم شهر یاسوج بازنگری طرح تفصیلی بود که می تواند زمینهساز رفع بسیاری از مشکلات در حوزه شهرسازی شود که در این سفر پیگیری شد و امیدواریم هر چه سریعتر این طرح به تصویب برسد و برای اجرا ابلاغ شود.
مقدم با اشاره به مشکلات موجود، بیان کرد: یکی از مهمترین خواستههای شهرداری افزایش سطح اشغال و تراکم در طرح تفصیلی جدید است که میتواند از بروز بسیاری از تخلفات ساخت و ساز جلوگیری کند.
مقدم با تشریح اقدامات انجام شده در زمینه بازآفرینی شهری عنوان کرد: 7 پروژه از جمله پروژه های آسفالت معابر در محلات اکبرآباد، نجف آباد، دولت آباد، شرف آباد، محمود آباد و تلزالی، دیوار حایل در محله محمودآباد و همچنین یک پروژه جدول گذاری در شرف آباد از محل اعتبارات باز آفرینی به بهره برداری رسیده اند و یک پروژه دیگر نیز در دست اجراست.
- ۹۹/۱۱/۱۴